By

Boek ‘Internetverslaving’ – nu beschikbaar!

IVInternet heeft ons veel goeds gebracht, maar het bracht ons op zijn minst één nieuw probleem: de (soms oncontroleerbare) behoefte om online te zijn. Het continu checken van je telefoon tijdens etentjes en feestjes wordt door vrienden en familieleden niet altijd op prijs gesteld. Maar wanneer spreek je van verslaafd internetgebruik? En wat is de invloed van internet op ons gedrag? In het nieuwe boek Internetverslaving delen Vlaamse en Nederlandse wetenschappers, hulpverleners en ervaringsdeskundigen voor het eerst gezamenlijk hun kennis over deze nieuwe vorm van verslaving.

Bekijk op bol.com

Totaaloverzicht van theorie en praktijk
Wat weten we wel, en wat weten we nog niet? Internetverslaving bestaat eigenlijk niet, het internet is een medium en geen activiteit. Maar het internet faciliteert wel allerlei vormen van mogelijk ongezond gedrag, uiteenlopend van oude problemen in een nieuw jasje (gokken, seksverslaving), tot nieuwe problemen zoals gameverslaving en relatieproblemen door overmatig sociaal mediagebruik. Al deze onderwerpen zijn in Internetverslaving samengebracht door een redactie (Herm Kisjes, Davy Nijs en Tony van Rooij).

Actueel en genuanceerd beeld van internetverslaving
Internetverslaving biedt u een actueel en genuanceerd beeld van internetverslaving, dat u als professional, ouder, jongere, internetter, gamer of twitteraar volledig op de hoogte brengt.

Symposia over internetverslaving
Wilt u meer weten over internetverslaving? Op 13 februari en 13 maart vinden er symposia plaats over internetverslaving. Sprekers gaan in op verschillende vormen van internetverslaving, zoals gaming, gokken, sociale media en porno.

Anvullende informatie vindt u bij Uitgever Boom, klik hier.