Diensten

Het Center for Behavioral Internet Science…
is onderdeel van het IVO, waar al ruim 10 jaar onderzoek wordt gedaan naar positieve en negatieve aspecten van internetgebruik, waaronder gamen, social media en erotica.

Cursussen en voorlichting
Onze medewerkers hebben veel ervaring met het geven van lezingen en voorlichting aan professionals, ouders en andere belangstellenden.

  • Een voorbeeld is de training waarin preventiewerkers van verslavingszorginstellingen worden (bij)geschoold op het gebied van preventie van internet- en gameverslaving. Zie de brochure voor een beschrijving en mogelijkheden om u hiervoor aan te melden voor bijvoorbeeld een in-company training.

Onderzoek
Onze medewerkers zijn wetenschappelijk opgeleid, veelal gepromoveerd, en hebben ervaring op het gebied van kwantitatief en kwalitatief onderzoek.

  • Voorbeelden zijn het monitor onderzoek Internet en Jongeren, een grootschalig vragenlijstonderzoek op scholen dat al zeven jaar loopt en participatie in een Europese studie naar problematisch internetgebruik onder jongeren.

Ons onderzoek richt zich zowel op ‘normaal’ internetgebruik als op problematisch internetgebruik (‘internetverslaving’) en behandeling daarvan.

Contact
Neem eens vrijblijvend contact op met info@internetscience.nl of bel met +31 10 425 33 66 om te zien wat wij voor u kunnen betekenen. Vraag naar Dr. Gert-Jan Meerkerk of Dr. Tony van Rooij.